Dlouhotrvající bolest krku

Dobrý den paní doktorko.Už rok a třičtvrtě mě bolí a tlačí na levé straně krku i ze vnitř v krku i zvenku na krku(bolest někdy přechází a ž k uchu a do patra až dolů ke klíčku.),hůře se mi polyká,neustále mám pocit něčeho v krku,sevřeného hrdla,lechtá mě tam a zvenku mám krk trochu oteklý-což není subjekt.pocit,ale vidí to i můj lékař,kteří mě poslal na ORL vyš.(několikrát),neurolog.vyšetření,zubní,sono krku,Gastro,RTG S+P,sono štítné žl.a nakonec i CT krku..Před tím rokem a půl,kdy toto začalo mi byl ve výtěru z krku nalezen MRSA (pracuji v nemocnici jako sestra,tak jsem to někde chytla),pak nějakký pyogenes, pak e.coli,atd..neustálé nálezy na mandlích až to vedlo k jejich vytržení.To bylo v dubnu.Bohužel mé potíže neustále trvají,výtěry již sterilní,proto ta ost. vyšetření,kde jsou negativní nálezy včetně veškerých odběrů krve-záněty,zoonozy,toxoplasmoza,borelie,mononukleoza.Jediné,co se našlo jsou lehce zvětšené uzliny na sonu.Přes všechna ta neg.vyš.mé potíže trvají a já ám strach,že mám rakovinu nebo jinou nemoc..Prosím poraďte,co můžu ještě udělat,popř.čím to může být? Může zvětš.uzlina dělat takové potíže? Může to být od zubu moudrosti,který roste,ale zánět v něm není? Už jsem z toho nešťastná.Moc Vám děkuji a přeji hezký den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, dobrý den, doplnila bych ještě imunologické a alergolgoické vyšetření. Někdy se alergie může proejvovat i recidivujcícími pharyngitidami, mohou být i mírně zvětšené uzliny. Myslím, že jste již podstoupila všechna možná vyšetření, na nichž by se pokud by se jednalo o nějaké závažné onemocnění, nějaký nález našel.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: