Dlouhotrvajici nespc. priznaky

Dobrý den, chtěl bych vás poprosit o radu, právě se nacházím ve slepé uličce. To, kvůli čemu jsem tohle absolvoval zde rozepisovat nebudu, jelikož je to značně komplikované, myslim, že po této fázi problémů by mi pomohl opravdový klid, jak fyz., tak psych. či snad také psycholog. jenže vzhledem mým přetrvavajícím problémům, tvrdohlavosti či hrdosti, že psychologa nepotřebuji, že si musím vše vyřešit sám. Špatná volba. Měl jsem dosti velke problémy s zadovymi svaly po naročném obdobi stresu, fyz. vypětí apod a snad prechozené viroze, prehnal jsem to. Měl jsem blokady, krupalo mi tam tuhlo apod. Po několika rehabilitacích s odblokovaváním, poctivým cvičením a s diagnozou přetížení svalstva jsem si dal pauzu. Ale stejně jsem skončil u neurologa. Problémy neustávaly, bylo to značně nepříjemné a stresující. Tuhl mi značně celý nejen krk při sebemenším stresu. Pocit jako bych měl na zádech lana. Určitě se to regenerovalo, jenže to chtělo nejspíš více času a trpělivosti, kterou jsem tomu nědal. Kdybych věděl, co bude vše následovat, tak bych se snad nade vším jen pousmál a mávl rukou. Neurologovi jsem vysvětlil své potíže a co jsem prodělal v zímě 2009 (třes, zimnice, totální oslabení a stažení svalů, myslel jsem, že se rozpadnua) a jak se to vše táhlo. Prosil jsem ho o límec, jelikož jsem měl v minulosti problémy s krkem, proto jsem také začal posilovat a plavat. Plus také nejakou vhodnou vyživu pro svaly, jelikož mi magnesium a C moc nepomáhalo. Toto se nestalo. Možná to chtělo více času, ale já už po tom všem půl roku nebyl tak trpělivý. Leky proti lok. zánětu jsem moc nebral, protože jsem si byl jist že žádný nemám. Nakonec precházel k diagnose tumoru mozku, RS a demenci s následným CT mozku, MR a LumP. Byl jsem vyšetřen na chlamydie a borelie bylo to v poradku. Ted se dostanu k tomu, co mě ted opravdu trápí po tomto přehnaném snad neracionálním jednání. Zhruba v polovině srpna 2010, když jsem byl v peči neurologa jěště pred CT, MR a LP. Jsem měl hrozné sucho v ustech i po neustálem piti a chodil jsem často na malou, menší ůbytek váhy. Já už byl opravdu v té době docela hypochondr. Já už svých problémů chtěl opravdu zbavit. Myslel jsem, že se jedná o cukrovku, tam mi řekli at si zajdu na internu do nemocnice. To mi už nabízel sám neurolog, jenže já mu řekl , že tak daleko zajít nechci. nakonec jsem tam sám dobrovolně skončil na kolonoskopii a gastroskopii. A zjistili mi tak leukopenii byl konec srpna po CT. Po návratu z interny N mi bylo jetšě huře, pálily stále zpomalene videní,mě nohy a byl jsem slaby. Navštivil jsem také u urologa, kvuli strachu s chlamydii a castecne hyposlasticite varlat, kterou mi sam diagnostikoval. jen pro uplnost pohl. styk jsem jeste nemel, nekourim a piji jen prilezitostne. Vím, že tohle číst zní snad neuveritelne, hodně jsem sam se ted za to stydim, hodně jsem cetl, abych vedel, co mi je. Kdyby to byla jen psychika, ale priznaky jsou porad semnou. Pred na stupem na FN na neurologii jsem si vyprosil ATB Fromilid na 2 tydny, dal mi je pro jistotu. Byl začatek zari 2010 a po všech vyšetřeních včetně MR bylo v poradku. Po odberu lumbalni punkce, jsem ani ted proc, snad kvuli tem snizeným bilým krvikam 3.2 leukocitu a vsem dosavydnim neg. vyšetrenim jsem pozadal o test HIV. byl v poradku, byl temer konec zari. Nasli mi v likvoru po dalsim posouzeni falesne positivni nalez toxoplasmozy, nekdy mi take skubalo ve svalech. Nevim, zda jsem jim to sdelil, ale pred nastupem do FN jsem jeste stihl se ockovat pro tetanii. Nasledne mi hrozne vlezlo do hlavy virus HIV. Zacal jsem premyslet, kde bych k tomu prisel, styk jsem nemel, ani blby polibek a drogy o tech nemuze byt ani rec. Mel jsem strach, jestli jsem se nemohl nakazit nekde v nemocnici spousta odberu, ja vim, ne. Ale dosti casto me palily oci a tak jsem si je hodne trel, skrabl jsem se taky omylem jednou v nose do krve a vim, ze jsem zacatkem cervna jedl zmrzlinu z velkeho plastoveho kelimku. Bylo tehdy horkou a ja byl nahaty a ten kelimek jsem mel primo v kline ano byla tam voda na kelimku, ale v zadnem pripade jsem si krve nevsiml, myslim ze byla jahodova ci visnova kvuli zbarveni. Jelikoz bylo horko, tak mi nevadila ta studena voda. Mam z detstvi fimozu obrizku, tak obavy, zda nemohlo dojit k infekci. Vim, ze to zni jako paranoia, ale kdybych do ted nemel stale problemy paleni nohou, rukou, slabost, stale bíly jazyk (byl jsem i na imunologii, bylo mi receno, ze se jedna o bezne kultury)od te doby po ATB 2xtydny plus v rijnu jsem dostal na 7 dni Sumamed 2xdenne kvuli hroznemu zahleneni. Od prvniho testu Hiv a uzavreni koncem zari 2010 techto mymnavstev N a neustaleho hledani priciny jsem testy opakoval opakoval jeste zacatkem rijna, listopadu a prosince. Vse bylo v poradku. Po te jsem test opakoval v unoru a zacatkem kvetna 2011 a opet v poradku. Mám obavy i kdyz mi bylo receno je to definitivni i po vice jak 7- mi mesicich mozného riziko to cervna a srpen plus zacatek zari behem meho dalo by se rict silenstvi se za timo muze skryvat prave tento problem ci snad s kombinaci virem HVC. Jak rikam krve jsem si nevsiml a to je snad to nejhorsi, pokud tam byla, vim ze probihaji osmoticke zmeny, ale mozne je vse. Chapu, ze si urcite budete myslet že jsem zraly pro psychiatra, loga, driv by mi to snad pomohlo, ted se bojim tady toho ziji normalne, uz nemam obavy snad z niceho, dalo mi to obrovskou zkusenost. A tak doufam, ze jen to. Kdyby priznaky uz nebyly, tak bych toho vseho nechal a statusu uveril, ale citim se jeste hure nez kdy jindy, jako kdyby mi vlastni telo nepatrilo, nevim jestli nemam snad chronickou kandidozu, bral jsem ruzne vitaminy a mineraly zmenil stravu, ale jako kdybych tyto všchny živiny odevzdaval nekomu jinemu. Mockrat vam dekuji za jakou koliv radu, pokud to jde, vim je to hrozne a komplikovane ci smesne, ale rad bych opet normalne zil vlastne temer se vsim jen ne s HIV. A snad jednou potkat divku. Bral bych cokoliv i nakaza beznou normalnou formou by mi byla milejsi nez pripadna tato. Omlouvam se za tyto vylevy a snad jsem to moc nezamotal děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud jste měl odběry na HIV opakovaně negativní, tak se této infekce obávat nemusíte. Riziko přenosu po poranění jehlou je 0,5%, riziko přenosu při poranění sliznice od pacienta s HIV je pouze 0,1 %. Jak píšete většina vašich výsledků z různých vyšetření dopadla dobře, pouze v krevním obraze byla zachycen mírná leukopenie,Krevní obraz by měl být nabrán opakovaně, při přetrvávání a dalším poklesu by bylo vhodné doplnit ještě hemtaologické vyšetření. Píšete opakovaně, že jste byl dlouhodobě ve stresu, stres může oslabit organismu včetně imunitního systému i jiných orgánů. Určitě bych doplnila i psychiatrické vyšetření , nebo vyšetření na psychosomatické kliniky, kde se právě zaměřují jak psychika ovlivńuje funkci lidského těla. Z přírodních doplňků na regeneraci doporučuji zkusit zelené potraviny /ječmen, chlorella/,Aloe vera.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x