Dlouhotrvající potíže

Dobrý den, před 5 týdny jsem měla kampylobakterii (3dny v nemocnici... propuštěna bez obtíží), po týdnu silné kručení v břiše, řídká stolice, tak dvakrát denně, bolesti břicha v oblasti pupku ... vše trvá už měsíc ... ultrazvuk bez nálezu, krevní obraz v pořádku, akorát zvýšené bílé krvinky na 11,72 ... během těchto 5 týdnu jsem zhubla 6kilo ... mám sníženou chuť k jídlu. Nyní mě čeká vyšetření na alergie a gastroskopie. Vyděsil mne zvýšený počet bílých krvinek, nemůže to znamenat leukemii??? Nebo co mě případně trápí??? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Michaelo. Pokuď jste prodělala kampylobakteriózu, tak jste zajisté byla léčená antibiotiky. A pokuď jste v průběhu léčby antibiotiky neužívala součastně i probiotika - mohlo dojít k zničení střevní mikroflóry, což vede k průjmům a dyspepsiím. Žádejte v lékárně probiotika (k dostání volně bez předpisu)- výrobků je celá řada, včetně cenových relací. Užívejte je po dobu 10 dnů a pak při každé antibiotické léčbě. Taky můžete denně užívat zakysané mléko, které obsahuje laktobacila ( pozor na chemické reklamní výrobky s dlouhou dobou expirace - laktobacila by jste v nich hledala marně). Pokuď potíže neustopí ani potom, je nutné vyšetření zažívacího traktu - endoskopicky. Zvýšený nález leukocytů v krvi Vás nemusí trápit - norma je do 10 x 10na9. lehce výšené mohou být ještě po zánětu, nebo i kuřáci mívají hodnoty leukocytů běžně kolem 11-12x10na9. Pro leukémii by svědčili hodnoty 2-3 násobně vyšší než u Vás.

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: