Dluhodobý průjem doprovázený velkými křečmi.

Dobrý den, je mi 21 let,před cca dvěmi měsíci jsem vysadila antikoncepci. Nevím,zda může být můj problém spojen i s tímto. Od neděle tj. 26.7.2015 mě trápí silný průjem,doprovázený silnými křečmi v břiše. Žádý jiný problém k těmto nemám. Na toaletu chodím až 5x denně, jak jsem napsala vždy v doprovodu křečí. Musím ovšem také podotknout že jsem zatím i běžně jedla a nesnažila jsem se držet žádnou \'\'průjmovou\'\' dietu. Dnes se mi navíc ve stolici objevila trocha krve (možná z podráždění konečníku). Mám navštívit lékaře,nebo začít s dietou a počkat zda budou mé problémy přetrvávat? Děkuji moc za radu.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud máte problémy stále stejné a "samo se to nespravilo", tak se nejspíše nejedná o klasický virový průjem ale spíše o bakterii. Bylo by dobré nechat si udělat výtěr a ten poslat na bakteriologii, "průjmovou" dietu držet tak jako tak - tzn. lehká jídla, rýži, rohlíky, zeleninu (spíše vařenou), kuřečí maso a hodně pít.

MUDr. Vendula Bartáková
MUDr. Vendula Bartáková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Postgraduální studium na Ústavu patologické fyziologie LF MU

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: