Dna

prosím chci se zeptat ve středu mi odebral můj lékař prášky na dnu Adenuric 80mg a již mi žádný nenapsal že už mám kyselinu močovou v pořádku,léky jsem brala asi 2 roky a tak se chci jen zeptat zda se mi toto onemocnění nemůže vrátit,ptala jsem se i lékaře a ten mi řekl že se to uvidí,můžete mi na to něco odpovědět jaká je pradépodobnost?moc děkuji ludmila

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Dnavá arthritida se může vrátit kdykoliv, zvláště máte-li k tomu vrozený sklon. Je trvale nutné držet dietu s omezením červeného masa, luštěnin, vnitřností či alkoholu. Pokud budete mít normální hladinu kyseliny močové při dodržování diety pak nejsou léky nutné. Je však vhodná kontrola hladiny kyseliny močové po půl roce opakovaně.

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: