Dna - obklady

Dobrý den. Moje maminka má často záchvaty dny. Stále používá studené obklady. Někde jsem vyčetla, že chlad přispívá ke zvýšené krystalizaci kyseliny močové. Myslím si tedy, že studený obklad nemůže pomoci. Je to pravda ? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, při akutním záchvatu dny doporučuji navštívit praktického lékaře. Při správné a dostatečně razantní analgetické terapii záchvat obvykle během několika dnů odezní. Studené obklady neuškodí, ale jejich účinek je spíše podpůrný. Mrkněte na tento odkaz: http://www.ulekare.cz/clanek/dna-1257 Hezký den.

MUDr. Petra Kánská
MUDr. Petra Kánská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: OPL, spol. s r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Bolest zad nepodceňujte – může jít o vážný problém
Články: Bolest zad nepodceňujte – může jít o vážný problém
Stává se vám často, že vás...
Gastroezofageální reflux (GER) u dětí
Články: Gastroezofageální reflux (GER) u dětí
Většina kojenců si občas po...
Zánět dutin
Články: Zánět dutin
Zánět dutin, sinusitida, je...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Jak probíhá umělé oplodnění: IVF krok za krokem
Články: Jak probíhá umělé oplodnění: IVF krok za krokem
Neúspěšné snahy o přirozené...
Když cigarety kradou spánek
Články: Když cigarety kradou spánek
Nikotin patří stejně jako...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x