Dnavý záchvat?

  • Dotaz od: Hana Machalová
  • Publikováno: 5.2.2009
  • uLékaře.cz

Dobrý den, již 4 roky mívám po působení tlaku otoky prstů ( většinou jednoho) na ruce či noze. Stačí krátké působení tlaku - např. držení hrnku čaje ukazováčkem, extenze palce ( a působení váhy)při dřepu, nesení tězší tašky s úzkými uchy, mačkání prádla v umyvadle ( v tomto příp. je bolestivé zápěstí), položení nohou křížem před sebe na stůl ( oteklá pata spodní nohy)..Místo je oteklé, zarudlé, horké.Někdy je mírná bolestivost v klidu, výraznější při námaze, někdy ( zejména v případě palce na noze či ukazováčku na ruce) je i v klidu bolest krutá, bodavá, pulsující, otok je výraznější, začíná na palci, ale postupně otečou i zbylé prsty.Jen na palci je ale výrazný zarudlý pruh nad kloubem( metatarsofalang.), i palpačně je výrazně bolestivější oblast kloubu. Na první pohled to zvláště na palci vypadá jako dna, ale zvýšená kys. moč. mi nebyla potvrzena, stejně tak úplně "nesedí" etiolog. - maso ani alkohol téměř nepiji, vnitřnosti vůbec ne, jsem 29 letá žena, pravda, s nadváhou.V rodině dna nebyla. Otoky vždy do druhého nebo v případě krutých výrazných obtíží do dvou dnů odezní. Na revmatologii vyšetřená jsem, nic se nezjistilo..Už nevím, kam a na koho se obrátit. léky pravid. neužívám, snad jen brufen na bolesti hlavy a acylpyrin v případě oněch otoků..Moc děkuji za odpověď. Machalová Hana

Odpověď odborníka:

Dobrý den, tyto příznaky mi ukazují do dvou oblastí - mohla byste se obrátit na cévního lékaře / internista - angiolog /, který by prošetřil stav vašich cév / s podezřením např. na tzv Reynauldův fenomen/ a nebo ještě lépe na imunologii, protože takto se mohu projevovat některé poruchy imunity. Měla byste být velmi podrobně vyšetřena z imunologického hlediska, názor cévního lékaře je ale také důležitý. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Re: | Od: t | 1.7.2009 20:49
a co zkusit nejakeho lecitele? U problemu s imunitou byva casto na vine energeticky oslabeny nejaky organ, ktery zdanlive s probleme nesouvisi (viz google energeticka ruzice). Lekari to vsak neodhali (nemaji jak) a leci az symptom-problem v naslednem (nikoli pricinnem) organu ci telni soustave. U inumitnich poruch take casto byva nejaky predchozi silny psychicky blok, nekdy az v detstvi.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: