Dnová artritida

Dobrý den,před měsícem mi byla diagnostikována dnová artritida v kloubu u palce pravé nohy.První nepravidelné bolesti se objevily přibližně před 5 lety.. dna nebyla prokázána a bolesti byly jen občasné.Poslední rok se ,ale kloub zvětšil a bolesti se stupnovaly, až bylo nutné vyhledat lékaře.Po RTG mi bylo oznámeno ,že mám v kloubu nárůstky , které způsobují velké bolesti nejen při chuzi ,ale i v klidu při spánku ...neustále.Dostala jsem prášky na bolest s tím ,že bohužel nejde nic dělat.Můj dotaz je jestli tyto nárůstky nejdou chirurgicky odstranit ?nebo jaká další možnost existuje ,abych neskončila ,,jen"s tlumícími prášky na bolest a popřípadě z nich zničeným žaludkem .Za vaši odpověd předem moc děkuji a přeji Hezký den I.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Záleží na rozsahu a velikosti konkrétních změn ale obecně je tuto operaci možno provést , efekt ale dopředu nelze odhadnout.

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: