Doba na léčbu trombozy dolní končetiny

Cca 4-5 dnů mě pobolívalo podkolení, když začalo otékat lýtko, šla jsem k lékaři, který mě ihned poslal na ultrazvuk žil, kde objevili začínající trombózu. (nejsem si jista pojmem začínající trombóza, pochopila jsem to tak, že trombus není tak veliký, aby ucpal celý průtok žilou). Hned mi byl nasazen warfarin 1 tableta denně a do nastoupení účinků podávány injekce - zde si nejsem jista lékem. Nohu mám staženou obinadlem a nařízen co největší klid. Nicméně na 8. září mám již zarezervované letenky s dobou letu něco přes hodinu a následným týdnem intenzivního chození. Můj lékař mi doporučuje dovolenou zrušit, chtěla jsem se tedy zeptat na Váš názor, jsou 2 týdny naprostého klidu opravdu málo na vyléčení?? j děkuji moc za odpověď.

Odpověď odborníka:

Věro, souhlasím s doporučením Vašeho lékaře, aby jste dovolenou zrušila či odložila, riskujete tím případné postrombotické komplikace z nedoléčené trombozy, tzv. postrombotický syndrom, noha je pak více oteklá a bolí při větší námaze. Přeji Vám pěkný večer.

MUDr. Markéta Pražáková, Ph.D.
MUDr. Markéta Pražáková, Ph.D.

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka, Kralupy nad Vltavou

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x