Poradna lékaře

Dobrý deň potreboval by som pomoc. Už asi pol rok mám zväčšenú mandlu. Začalo to cez zimu keď som si dal studené pivo, na druhý deň som vstal a mandľa bola na svete, zašiel som k doktorke ( ktorú som vôbec nepoznal kedže to bola moja nová lekárka ) predpísala mi nejaké antibiotíka a vitamíny . Horúčky ustúpili no mandla ostala veľká, myslel som si že to časom zmizne. O tri mesiace som šiel za doktorkou po papier na očné keď mi povedala že som mal zlé výsledky z výteru. Predpísala mi antibiotika a probiotika. Antibiotika som nedobral kedže mi nejako nepomáhali k tomu som dostal aj probiotika a vôbec som nevedel načo sú tak som ich bral len jeden deň. Nejako tej doktorke nedôverujem tak by som potreboval vašu pomoc ako to mám liečiť. Cítim sa fyzicky v poriadku až na tú mandľu. Som aktívny fajčiar a informoval som sa u lekárky či to škodí tej mandle tak povedala že to neškodí. Je to pravda ?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pane Lukáši. Krční mandle je součástí přirozené obrany organismu vůči různým formám "ohrožení". Infekce je jedním z aktivujících faktorů, fysikální vlivy- neadekvátní teplota, kouř,atd. jsou možné další. Efekt antibiotik před dokončením aplikace není dobré hodnotit, probiotika mají kompenzovat negativní vliv těchto léků na fysiologickou střevní mikrofloru. Myslím, že by bylo dobré s paní doktorkou vstoupit do racionálního kontaktu, je škoda kvůli nedorozumění "ztratit" dosavadní nálezy.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: