Poradna lékaře

dobry den pane doktore chtěla bych vědět co znamena mr ls pateře. vyšetření bylo provedeno nativně v t2 a t1 sagitálních řezech v rosahu th10-s3 a t2 transveresalních řezech na meziobratlové prostory th11/12,l4/5 a l5/s1 a t1 transversalních řezech na prostor l5/s1.po aplikaci k.l byly zopakovany t1 řezy. pateřní kanal je fyziologické šíře bez patologického obsahu .micha je beze změn . plotenka th11/12 se vyklenuje dorsalně 3mm ,bez tlaku na míchu či kořeny. plotenka l4/5 se vyklenuje dorsalně 3mm, bez tlaku na michu či kořeny. plotenka l5/s1 se vyklenuje oboustraně foraminalně 3mm a zužuje obě foremina asi o 1/4 prusvitu. ostatní foremina jsou volá. plotenka l5/s1 se vyklenuje dorsalně 3mm, bez tlaku na duralní vak či kořeny. st.p.hemilaminectomii l5 l.dx.s přetažením duralního vaku dorsalně a doprava adhezemi, ktere do sebe zaujímají i kořen s1 l.dx. nevyznamné prutrže ploten th11/12 a l4/5 dorsalně a oboustraně foreminalní prutruse plotny l5/s1, bez tlaku na duralní vak či kořeny v kanale ale se zužením obou foreminasi o1/4 prusvitu. st.p.hemilaminectomii l5 l.dx. s přetaženim duralniho vaku dorsalně a doprava pooperačnimi adhezemi,do kterych je vzat i kořen s1 l.dx. pan doktor mě poslal na ct. obstřik , rehabilitace i ifuze to vše sem absolvovala v červnu . v červanci sem šla na kontrolu pan doktor mi řekl co bych chtěla že sem po operaci a že semnou nic nemuže dělat . mam stale bolesti strašně to v zadech tlačí skoro vubec nemužu chodit ani stat když sedim tak to vystřeluje po celem pozadí večer nespim poradite mi co mam dělat děkuji vam a naschledanou

Odpověď odborníka:

Ve Vasem pripade by byla rozumnejsi osobni konsultace u mne v Praze.www.naprapathy.cz. tezko radit bez vysetreni. Velmi casto lze zlepsit situaci v kloubech a svalech kolem patere i bez nutnosti operace ci opakovani obstřiků. Pokud by nebylo možné dojet po objednání do Prahy ke mě, tak je nezbytné vyhledat buď zkušeného fyzioterapeuta, který přímo spolupracuje s neurologem nebo lékaře, který se aktivní fyzioterapii věnuje jako já. Bez zlepšení statiky pánve a svalových dysbalancí v oblasti nejen páteře je težko očekávat zmírnění či vymizení bolestí. bez aktivní spolupráce cíleným cvičením a při úspěchu léčby upravením ergonomických podmínek jak pracovníchj tak mimopracovních nezle už vůbec očekávat trvalejšé zlepšení.

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x