Chci se ze...

  • Dotaz od: Petra Štrofová
  • Publikováno: 26.3.2008
  • uLékaře.cz

Dobrý den, chci se zeptat, zda mohl mít na 3,5 měsíční dítě nějaký negativní vliv provedený rentgen hlavičky. Moje malá mi totiž upadla z nízkého gauče, ale i tak jsem s ní jela k doktorce, ačkoliv se chovala normálně. Ta nás preventivně poslala do nemocnice, kde jí provedli mimo jiné rentgen hlavičky. Může mít rentgen na tak malé dítě negativní účinek a jaký? Může to také ovlivnit její chování (třeba i dočasně - jako náladovost, plačtivost atd.). Děkuji předem za odpověď. Petra Štrofová

Odpověď odborníka:

Dobrý den, při úrazu hlavy je nutné udělat RTG hlavy k vyloučení zlomeniny. Negativní vliv na dítě to nemá. Chová rozhodně ovlivnit nemůže.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Anémie neboli chudokrevnost
Články: Anémie neboli chudokrevnost
V lidském těle dospělého...
Klimakterium ohrožuje kvalitní spánek. Braňte se!
Články: Klimakterium ohrožuje kvalitní spánek. Braňte se!
Období klimakteria, během...
Alopecie
Články: Alopecie
Alopecie, holohlavost...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: