Chci se zeptat,...

Dobrý den,chci se zeptat,přítel mně sdělil,že se narodil s HBsAG.Máme spolu asi 3 měsíce nechráněný pohlavní styk, nevím,jestli se léčí, nebo je očkován,ale vím, že je to nakažlivé.Jak se postupuje, když se to zjistí u novorozence,léčí se nějak, nebo je "nositelem" nakažlivého onemocnění celý život? Nevěděla jsem to,poraďte prosím! Děkuji.

Odpověď odborníka:

HBsAg je známkou prodělané hepatitidy B (tyto protilátky přetrvávají v krvi po celý život) či stav po očkování, nikoli infekčnost či nosičství viru. Nemusíte se proto znepokojovat.O infekčnosti svědčí zcela jiný typ markerů (HBeAg apod.). Pokud byste však chtěla mít absolutní jistotu, nechte si udělat vyšetření protilátek proti hepatitidě B z krve.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: