Chtěl bych se v...

Dobrý den,chtěl bych se Vás zeptat,je mi 22 let a mám dlouhodobé problémy s průjmem a občasné bolesti břicha.V lednu roku 2007 jem byl v gastroenterologickém centru na kolonoskopii - bez nálezu v listopadu opět a opět bez nálezu.Lékař mi doporučil užívat Hylak forte a nejíst moc ostrých jídel. Průjem bývá často doprovázen krví .Mohli by jste mi prosím poradit nějaký způsob léčby,nebo nějaké centrum,které je specializované na takovéto onemocnění?Nemůže se třeba jednat o Crohnovu nemoc? Děkuji Vám předem za pomoc. Marek

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Marku, při potížích, kterými trpíte, je také důležité vyvarovat se silnějšího psychického stresu, alkoholu i cigaret, jíst pravidelně, v klidu a v malých dávkách. Mohlo by jít o Crohnovu nemoc nebo ulcerózní kolitidu, tyto nemoci ale bývají na kolonoskopii obvykle prokázány. Také by mohlo jít o extrémní projev potravinové alergie. Doporučuji Vám znovu navštívit gastroenterologa, opakované, dlouhotrvající průjmy s příměsí krve si zaslouží být důkladně vyšetřeny.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: