Chtěla bych se...

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na možnou diagnozu v případě vyššího příjmu tekutin, asi 7l/den. Jiné příznaky nejsou, snad jen ještě nízká teplota. Cukr v normě. Obvodní lékař konstatoval, že kdyby šlo o žíznivku byly by i jiné příznaky. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, kromě cukrovky (při které by ale byla zvýšena hladina cukru v krvi) přichází v úvahu ještě nedostatek antidiureického hormonu (žíznivka) - tu lze odhalit endokrinologickým vyšetřením. Někdy bývá zvýšený příjem tekutin podmíněn i psychicky a žádný objektivní nález se při vyšetření nenajde.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: