Chtěla bych se...

Dobrý den, chtěla bych se zeptat co se dá dělat s opary na rtech, dělají se mi skoro ob měsíc, nyní jsou dokonce i na spodním i vrchním rtu. Dá se to přeléčit nějakými antibiotiky, a můžete mi doporučit nějakou mast, která by mi pomohla, užívám ještě B-komplex, zovirax ale nezdá se mi že by to nějak ustupovalo.Rty mám pořád trochu oteklé. A chci se ještě zeptat jestli je to oslabenou imunitou, čím ji zase posílit? děkuji

Odpověď odborníka:

Po prodělaném oparu zůstává virus v organismu a při jeho oslabení se infekce vrací. Ale tím oslabením nemusí být porucha imunity, ale velmi často stačí jen větší psych. zátěž, nevyspání, menses, slunění apod. Přetrvávání otoku rtu je normální, patří k věci, postupně ustoupí. Měla byste být přeléčena tabletami s obsahem acykloviru (Herpesin, Zovirax apod., léčba trvá 5-7 dní, léky se musí nasadit při prvních příznacích, ideálně ještě před výsevem puchýřků - když pociťujete jen pálení či svědění. Jestilže už puchýře jsou, nemá cenu léky nasazovat, ale počkat na další výsev..

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: