Chtěla bych se ...

Dobrý den,chtěla bych se zeptat a poprosit o radu.Jsem 4 měsíce po porodu a měla jsem od roku 2006 sníženou činnost štítné žlázy brala jsem 1tabl.EUTHYROX 50 denně.Nyní mám z výsledků krve pravděpodobně zvýšenou činnost nějakou poporodní fibrozu/nevím zda jsem výraz napsala správně/,chtěla bych se zeptat co to znamená a jestli může být po tomto stavu ještě nějaká změna,lékařka mi řekla,aby to v něco nepřešlo,ale nevím v co?Brala jsem nyní 2 měsíce jen půl tbl.EUHTYROXU denně a teď mám tablety vysadit úplně.Na odběr mám přijít za měsíc.Padají mi strašně vlasy,je možné něco užívat ke kojení?Děkuji za odpověď a radu.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jedná se nejspíše o poporodní tyroiditidu. Jde o to, že po porodu se vlivem hormonálních změn může kolísat funkce štítné žlázy. Přechodně bývá zvýšená funkce, která může velmi rychle spadnout do snížené nebo se normalizovat. Tomuto stavu se předejít nedá. Jsou nutné častější kontroly a úprava terapie dle výsledků. Nyní máte moc hormonů. Proto máte vysazenou substituci. Padání vlasů může být při zvýšené funkci. Můžete užívat vitamínové doplňky. Specifická léčba vypadávání vlasů neexistuje ani mimo dobu kojení. ve Vašem případě se něm může podílet nevyrovnaná funkce štítné žlázy, po její normalizace by se stav měl upravit.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: