Chtěla jsem se ...

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,jsem ve 28 týdnu těhotenství a před měsícem mi zjistili těh.cukrovku,musím být na dietě,inzulín nepotřebuji,dieta stačí.Teď mám 80kg.Jenže od začátku těhotenství jsem přibrala jen 3kg a už nepřibírám.Není to málo?Je pravda,že si dítě vše co potřebuje ode mne vezme?Nebude ta dieta a malý hmotnostní přírůstek mít vliv na miminko?Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, dietou se nemyslí omezení celkového množství potravy, myslí se tím omezení konzumace cukru (tj.všeho sladkého). Jako každá nastávající maminka jste jistě sledována jak ve všeobecné gynekologické ambulanci, tak v ambulanci specializované na cukrovku v těhotenství. Pokud by se zdálo, že děťátko neprospívá, včas by se to řešilo. Jinak Váš váhový přírůstek nemusí nutně znamenat neprospívání děťátka, opravdu si vezme, co potřebuje, i když omezíte příjem cukru.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: