Chtěla jsem se...

DObrý den, Chtěla jsem se zeptat zda lék Triprim ovlilvňuje antikoncepci. Dostala jsem zánět močového měchýře. Moje doktorka mi předepsala Triprim a na otázku zda ovlivňuje antikoncepci mi řekla že by neměla. Raději jsem se zeptala i v lékarně, ale Lékarník mi řekl že ano a že bych se měla ještě tak dva dny po dobrání chránit. Antibiotika jsem brala od pondělí. V úterý jsem dobrala plato antikoncepce a v pátek jsem dobrala antibiotika. Po dobu braní i dva dny potom jsem raději měla sexuální abstinenci. Pak jsem někde četla že při braní antibiotik by se mělo chránit ještě 7 dní po dobrání. Pohlavní styk jsem měla ve středu, kdy jsem si brala první přášek nového plata antikoncepce. Tzn, že 5 dní po dobrání antibiotik. Je možné že bych mohla otěhotnět? Děkuji za odpověĎ.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v Souhrnu údajů o přípravku (Schváleném Státním ústavem pro kontrolu léčiv) není uvedena informace, že by přípravek Triprim ovlivňoval antikoncepci. Otěhotnění je krajně nepravděpodobné.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: