Chtěli jsme m...

Dobrý den, chtěli jsme mimčo, já jsem se předtím od 15 let léčila s hormonální disbalancí, tak mi pan doktor napsal clostilbegyt.21.den cyklu jsem šla na krevní testy a zjistilo se, že k ovulaci nedošlo. Za 3 týdny jsem zjistila, že jsem těhotná...o miminko jsem přišla ve 4 týdnu. Chtěla bych se zeptat, jestli s tím máte zkušenost, myslela jsem že teoreticky to bez ovulace nejde? Teď beru utrogestan, protože bez něj menstruaci nedostanu. Je možné otěhotnět pokud neberu clostilbegyt?Má cenu zkoušet to přirozenou cestou?Děkuji moc za odpověďi.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Petro! Když už jste jednou přirozeně otěhotněla, rozhodně má cenu se o to dále (přirozeně) pokoušet. S potratem ve 4.týdnu si nelamte hlavu, drtivá většina oplozených vajíček se miminky nikdy nestane, určitý klid si můžete dopřát až po 12.týdnu. Taktéž bych doporučil říkat plodu "miminko" nejdříve po 12.týdnu. Bez ovulace není otěhotnění absolutně možné (kde není vajíčko, není miminko), čili jste spíše byla svědkem selhání vyšetření/techniky.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: