Děkuji za rych...

Dobrý den, děkuji za rychlou reakci na můj dotaz a Vaši odpověď. Nejsem si jista, že mi lékarnice podala mylnou informaci, neboť informace o tom, že lék ROVAMYCINE není vhodný v období kojení je přímo uvedena v příbalovém letáku u léku. Poraďte mi tedy, zda tento lék mohu opravdu začít užívat a neublížím tím svému miminku nebo jaký jiný lék bych dle Vašeho uvážení mohla užívat, abych se zbavila těch dvou bakterií (hemofil, streptokok.. A ještě mám dotaz, zda tyto bakterie mohu přenést na děti?? Dobrý den, mám následující dotaz týkající se užívání antibiotik. Při výtěru z krku mi byl zjištěn hemofil a současném výtěru z nosu zlatý streptokok. Lékařka mi navrhla přeléčení antibiotiky s ohledem na to, že mám dvě malé děti. Bohužel mám dvě překážky v užívání antibiotik a to, že jsem alergická na ampicilin (alergie v dětství) a navíc kojím 3 měsíční miminko a v kojení chci dál pokračovat. Lékařka mi tedy předepsala antibiotikum ROVAMYCINE 3 M.I.U., ale lékarnice mě upozornila na to, že tyto léky se nedoporučují v době kojení. Existuje nějaký jiný preparát, který bych mohla užívat??? Ráda bych se zbavila zvlášť toho hemofila, protože mi vadí i zápach z úst. Odpověď odborníka Rovamycin patří mezi makrolidová antibiotika, která se (spolu s penicilinovou řadou - na kterou však jste alergická) mohou během těhotenství a kojení používat. Lékárnice vám podala mylnou informaci.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v příbalových letácích téměř VŠECH přípravků se vyskytuje že by se neměly používat v době kojení, aby tak byla firma právně chráněna.Makrolidy se při kojení užívat mohou, stejně jako ATB penicilinové řady, jež by byla alternativou- na ty jste , jak sama píšete ale alergická.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: