Dneska jsem ...

  • Dotaz od: Hrobníková
  • Publikováno: 11.4.2008
  • uLékaře.cz

Dobrý den , dneska jsem se teprve podívala na video, které natočil manžel po porodu, kde dětská sestra ošetřovala a následně "balila" syna. Na jednom záběru je vidět, jak při manipulaci mu narazila hlavou do zdi. Mám strach, jestli mu nemohla způsobit nějaké vážné poranění. Dnes je mu měsíc a zatím na něm nic nepozoruji - otáčí hlavičkou, "pase hříbata" i pozoruje hračky. Je možné, že by se mohlo zranění projevit později? Děkuji moc za odpověď

Odpověď odborníka:

Pokud by skutečně k nárazu došlo, je to samozřejmě velmi závažné obvinění zdrav. sestry. Hlavička novorozence je poměrně měkká a elastická - její tvar a velkost se musí přizpůsobit při průchodu porodními cestami. Pokud se vaše dítě vyvíjí správně - to musí posoudit váš pediatr při pravidelných prohlídkách , asi bude vše ok. Ale jesti i přesto máte pochybnosti, sdělte to svému lékaři.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Trombóza a embolie
Články: Trombóza a embolie
Hluboká žilní trombóza a...
Střevní bakterie – pomocníci ke štíhlé linii?
Články: Střevní bakterie – pomocníci ke štíhlé linii?
Mikroorganismy žijící v...
Čtyři nejčastější škodliviny v naší potravě
Články: Čtyři nejčastější škodliviny v naší potravě
Dáváte při nákupu do košíku...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Jak se rozvíjí alergická reakce?
Články: Jak se rozvíjí alergická reakce?
Chcete-li rozumět tomu, co...
Víte, jakou úlohu hrají při alergii protilátky?
Články: Víte, jakou úlohu hrají při alergii protilátky?
Pasivní přenos alergie...
Nachlazené miminko: zmírněte rýmu a usnadněte mu dýchání
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: