Již 10 dní ber...

  • Dotaz od: řeháková
  • Publikováno: 25.6.2008
  • uLékaře.cz

Dobrý den, již 10 dní beru Penbene, kterýjsem dostala na spálovou angínu, bohužel stále přetrvávají teploty kolem 37,5 a objevil se hodně dráždivý kašel.'před7dny) Doktor mi řekl, že si mám vzít stoptussin (před 4 dny) a že mi bude líp, zatímjemi ale hůř.Na žádost o rengen, mě doktor řekl, že plíce jsou čisté nic neslyší. Nemůže to být opravud něco s průduškama nebo plícema. Dnes jsem vzala poslední antibiotikum a dle lékaře mám přijít 5 dní po dobrání na kontrolu. prosím o radu kam se obrátit, nebo zda je postup správný?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud máte stále obtíže, nemusíte čekat 5 dní na kontrolu, ale je velmi vhodné jít k lékaři (tomu, který Vás ošetřuje) ihned - jedině tak se lékař dozví, že léčba nefunguije optimálně, a může zavčasu změnit léčbu, doplnit vyšetření atd. Teploty a dráždivý kašel mohou pocházet jak od přetrvávající angíny, tak od případného zánětu průdušek či plic. Nález se může ze dne na den změnit, takže pokud prve lékař na plicích nic neslyšel, skutečně mohly být čisté, ale o den později již ůže být stav jiný. Proto opět doporučuji - jděte na kontrolu dříve, není-li Vám lépe.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: