Jsem v 10tt a ...

  • Dotaz od: Michaela Mistrová
  • Publikováno: 13.6.2008
  • uLékaře.cz

Dobrý den, jsem v 10tt a ve 4tt jsem byla se svým 2letým synem na rendgenu nosu, přidržovala jsem mu hlavu, bohužel mi nenabídli žádnou ochranou zástěru, pár dní poté jsem se dozvěděla o svém těhotenství a teď mám strach zda rendgenové záření nemohlo miminku ublížit, mám podstoupit nějaké vyšetření navíc, např. amniocentézu a jakým zbůsobem by to záření mohlo miminku ublížit, moc mě to trápí a často na to myslím, mám strach, že se miminko narodí postižené. Moc děkuji za odpověď. Michaela

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud šlo o jednorázovou expozici záření, není riziko vysoké - dávka je téměř bezvýznamná a navíc záření nebylo zaměřeno na dělohu (samozřejmě nějaké paprsky se mohly odrazit i do této oblasti, ale bylo jich minimum. Nestrachujte se tedy prosím a zbytečně se nestresujte, snažte se dodržovat zdravou životasprávu, vyhněte se jakémukoliv dalšímu záření, cigaretovému kouři, alkoholu a jiným škodlivinám. Mimo doporučené pravidelné kontroly by dalších opatření nemělo být třeba.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x