Jsem v 7 týdnu...

  • Dotaz od: Šárka Kubánková
  • Publikováno: 5.6.2008
  • uLékaře.cz

Dobrý den, jsem v 7 týdnu těhotenství a před třemi dny jsem si vytáhla přisáté klíště ( z oblasti Dobřichovice u Prahy). Chtěla jsem se zeptat na pravděpodobnost nákazy boreliozou a s tím spojená rizika nemoci v těhotenství. Je vhodné preventivně užít antibiotika? Nebo je lepši vyčkat zda se objevi nějaké příznaky? Zatím žádné příznaky nemám, ale jsou to teprve tři dny. Děkuji Vám za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, místo, kde bylo klíště zakousnuté, sledujte, pokud by se objevil a přetrvával či se zvětšoval červený flek, konzultujte lékaře. Pokud nebudou žádné lokální projevy, je pravděpodobnost infekce nízká. Pokud nadále máte obavy, můžete se ještě přeptat svého gynekologa.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: