Jsem ve 33 tt...

Dobrý den, jsem ve 33 tt a už od listopadu lońského roku bojuji s neustálými bolestmi v krku. Nejdříve se je snažím vždy léčit různými zábaly, kloktadly, pití a kloktání Vincentky, ale nakonec po neúspěšných samoléčeních vždy skončím na penicilinových antibiotikách. První jsem měla ve 14 tt a druhé teď ve 32 tt. Už jsem z toho zoufalá, protože mám strach o svoje mimi v bříšku. Momentálně jsem ukončila léčbu léky Amoksiklav (měla jsem z něj ještě k tomu průjem), zdravotní stav co se týče polykání je lepší, ale mám nejvíce v noci problém se škrábáním v krku, že se z toho v noci budím. Už jsem byla u dvou doktorů a vždy mi sdělili, že tam angínu nikdy nevidí, ale bolesti v krku byly tak silné, že mi nakonec stejně dali penicilinové antibiotika. Naposledy se mi doktorka na pohotovosti o velikonocích zmínila, že si mám vyšetřit štítnou žlázu. Může to mít s tím něco společného? Nevím, co mám momentálně dělat s neustálým škrábáním v krku, jestli to nechat raději být, že se to nějak spraví nebo opět brát nějaké léky. Bojím se, abych neměla poškozené dítě ze všech těch léků. Děkuji mockrát za radu.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, někdy je opravdu nutné podat antibiotika těhotným, používají se pak penicilinová, která nemají vliv na miminko. Štítná žláza je uložena na krku, v některých případech může způsobovat tlak na krku, proto by bylo vhodné její dovyšetření. Škrábaní v krku však není typický příznak pro štítnou žlázu.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: