Koncem března...

  • Dotaz od: Martin Šoltés
  • Publikováno: 22.5.2008
  • uLékaře.cz

Dobrý den, koncem března jsem prodělal týden trvající střevní potíže, naprosto vodnatý průjem, časté zvracení a nausea (k nákaze patrně došlo při návštěvě stejně nemocného kamaráda). Od té doby mám stále potíže - nafouknuté břicho a po jídle trpím křečemi. A také se na jazyku vytvořil místy bílý, ale většinou žlutookrový povlak (po odstranění se záhy znova vytvoří). Po vyšetření u lékaře byl nasazen Quamatel a Espumisan na dobu jednoho týdne s tím, že se jedná o možný vřed na dvanáctníku a pokud se problém po týdenním užívání léků nespraví, bude nutno provést další vyšetření a patrně také operaci. Dále bylo doporučeno častěji jíst, vyhýbat se slaným jídlům a syceným nápojům. Chtěl bych se Vás touto cestou zeptat, zda se skutečně může jednat o vřed na dvanáctníku, co tento problém obnáší a zda není krok operace unáhlený. Dále jestli předepsané léky problém léčí nebo jen mírní projevy. A také zda je možné skladbou stravy tento problém zmírnit (kromě tedy vyvarování se výše zmíněných potravin). Děkuji Martin Šoltés

Odpověď odborníka:

Dobrý den, doporučovala bych provedení gastroskpie, bez tohoto vyšetření se vřed nedá diagnostiokovat avšak ani vyloučit.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: