Má velký dotaz....

Dobrý den.Má velký dotaz.Jsem ve 33 tt a z výtěru mi p.doktorka zjistila kvasinky a streptokoka typu B, předepsala mi globule a antibiotika Nitrofuratoin retard-ratiopharm,u kterého v příbalovém letáku stojí nepoužívat v posledních 3 měsících těhotenství.Volala jsem sestře a prý,že p.doktorka ví co předepisuje.Nemůže to nenarozenému dítěti nějak uškodit?Děkuji moc za odpověd´.Lucie.V.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, máte-li jakékoli pochybnosti ohledně léčby, doporučuji kontaktovat vždy přímo lékaře, a to pokud možno osobně - vyhnete se tím tomu, že skončíte u hovoru se sestrou. Nitrofurantoin se nemá užívat především v prvním trimestru těhotenství, tj. v prvních třech měsících. Jsou informace o tom, že jestliže se užívá blízko termínu porodu (tj.třeba dva týdny před porodem), mohl by v některých případech vyvolat hemolýzu (rozpad červených krvinek) plodu. Pokud jste ve 33.týdnu těhotenství, tato komplikace je málo pravděpodbná. Nicméně obáváte-li se jakýchkoli komplikací, lze lékaře požádat o změnu antibiotika za jiné (opět doporučuji požádat ho osobně).

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: