Mám 14-ti měs...

  • Dotaz od: Nikola Novotná
  • Publikováno: 11.4.2008
  • uLékaře.cz

Dobrý den, mám 14-ti měsíčního chlapce a ráda bych se zeptala na možná banální záležitost,ale:jak dlouho může takové dítě chodit po svých a neodpočívat v kočárku.Maminky v okolí to dětem totiž omezují,prý kvůli vývoji kyčlí,ať nejsou přetížené..Tak nevím.My chodíme od vánoc a právě venku nechce sedět v kočárku a je schopen běhat i 3 hodiny v kuse,co jsme venku..Je lepší to třeba po hodině omezit a nutit na kočár? Děkuji

Odpověď odborníka:

Ničeho se nebojte a nechte dítě běhat! Pokud se dítě udrží na nohou samo a není do chůze nuceno (chodítka - absolutně nevhodné), znamená to, že jeho svalstvo je již natolik vyvinuté, že pohyb absolutně nemůže uškodit. Naopak ještě svaly končetin i zad dále sílí a zpevňují se. Když bude dítě unavené, samo si o odpočinek řekne. Nevím, odkud vaše spolumaminky čerpají tyto informace.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: