Mám asi půl až...

  • Dotaz od: Troutnarová
  • Publikováno: 19.6.2008
  • uLékaře.cz

Dobrý den, mám asi půl až 3/4 roku cystu bartoliniho žlázy velikosti lískového oříšku. Nijak mě neobtěžuje, ale zdá se, že se pomalu zvětšuje. Váhám, zda mám jít na její odstranéní (obávám se špatného zahojení a případných citlivých jizev). Prosím o radu či doporučení i vzhledem k tomu, že plánuji ještě další těhotenství v dohledné době. Zajímalo by mě také, pokud bych vše nechala bez zákroku, zda by v těhotenství či při porodu mohl vzniknout kvůli tomu nějaký problém. A pokud bych se pro zákrok rozhodla, za jak dlouho po tom bych o případném otěhotnění mohla uvažovat. Za odpověď předem moc děkuji. M.T.

Odpověď odborníka:

Cysta Bartolin. žlázy je pouze kosmetickým problémem, pokud vás nijak neobtěžuje, není nutné to řešit. Vyřiznutí je nutné při zánětu - ten ale může vzniknout i bez cysty, nebo se cysta může druhotně infikovat. Projevuje se to velmi silnou bolestivostí a zarudnutím. Po případném vyříznutí se nemusíte obávat žádných komplikací ve smaslu jizev, otěhotnět můžete prakt. ihned po zhojení kůže (za 14 dní).

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: