Mám děti 4,5 a...

Dobrý den. Mám děti 4,5 a 2,5 roku.Starší má za 2 roky po 5 zánět středního ucha,mladší to měl zatím jednou. Jsou často nachlazení,mají angíny a mladší brala 2 roky rybomunil. Chci je nechat naočkovat proti meningokovi a taky pneumokokovím infekcím. Dotaz je jestli byste to doporučili a jestli existuje pro toho staršího i jiná vakcína než Prevenar? Slyšela jsem,že je jen do 5 let věku dítěte. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, je to správné, že chcete nechat děti očkovat proti meningokokovi a pneumokoku. Vakcína Prevenar je určena dětem do 5 let. existuje ještě vakcína Pneumo 23, která je určena pro osoby se zvýšeným rizikem nákazy pneumokokem, pro děti od dvou let a také pro starší pacienty.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x