Mám dotaz na m...

Dobrý den ,mám dotaz na mou 5 letou dceru.Před rokem zjistili,že má zvětšené nosní mandle,mívala hodně rýmu,kašel.Nyní už téměř rok je bez problémů,sem tam nachlazení,ale předevčírem začala špatně spát,málo dýchá nosem,a přes den začala dýchat hluboce ústy, jinak žádný problém není,ani rýma..prakt.lékařka nás poslal na orl-doporučila nám lékaře-který ovšem slouží až za 6 dní(jednou týdně).A tak se chci zeptat,zda stačí až vyšetření za týden,nebo raději jít dříve k někomu jinému. Může se stav nosních mandlí takto rychle zhoršit,že začne dítě ze dne na den takto dýchat?A může to souviset s tím,že začali se školkou chodit do solné jeskyně?Děkuji moc Monika.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nosní mandle se může zvětšit při každé infekci v dané oblasti, a pokud byla již předtím mandle zvětšená, může při akutním zánětu způsobovat nosní neprůchodnost. Příčinou může být i zduření sliznic při nějaké alergii (začínají kvést různé druhy stromů). Pokud nemá akutní potíže s dýcháním, nedusí se či nemá jiné závažnější potíže, pak ORL vyšetření klidně 6 dní počká. Doporučuji (přesto, že nemá rýmu), zkusit nos prokapat 2-3x denně nosními kapkami, nos zvlhčovat Vincentkou nebo mořskou vodou ve spreji. Pokud se budou potíže nějak významněji zhoršovat, budete muset navštívit jiného lékaře dříve.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: