Mám dotaz ohledně...

Dobrý den,mám dotaz ohledně mého zdraví.Už 2 roky trpím tetaníí a teď se k ní přidali další problémy.Před několika měsíci se u mě začali objevovat různé příznaky.První se týkali hlavně očí-zhoršilo se mi vidění,často vidím jakoby dvojitě,při čtění mám písmenka často rozmazaná a také je vidím dvojitě.Také se mi objevili tzv.mžitky,mušky před očima.K tomu se objevila také porucha orientace v prostoru,kdy jakoby obě oči nebyli společně synchronizované a při např. pohledu na nějaký předmět jakoby šilhám a vidím každým okem něco jiného.Také mi příjde že se mi zhoršila paměť a soustředění.Často také mívám pocit náhlého nucení k močení a také pocit nedokonalého vyprázdnění močového měchýře.Také nálady se mi často střídají a např. aktivity které mě dříve bavili už mě tolik nebaví.Bojím se aby nešlo o roztroušenou sklerozu nebo boreliozu,odběry krve na boreliozu a chlamydii sem podstoupil ale pokud vím tak např. v případě boreliozy tím není úplně vyloučené že jí člověk opravdu nemá.Předem Vám paní doktorko moc děkuji za odpověď a přeji krásný zbytek dne.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud se obáváte roztroušené sklerosy, pak je nejlépe nechat se vyšetřit na neurologii. Pokud neurolog shledá opravdu podezření objedná Vám magnetickou rezonanci a event. i vyšetření mozkomíšního moku. Je-li podezření na postižení mozku borrliemi, je důležité rovněž vyšetření mozkomíšního moku na borrelie, jinak to vyloučit nelze. M. Hlavačková

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x