Mám osmiměsíčn...

  • Dotaz od: Jitka Černá
  • Publikováno: 17.4.2008
  • uLékaře.cz

Dobrý den, mám osmiměsíčního syna, kterému rostou zuby jedničky a dvojky nahoře, mezi jedničkami má velikou mezeru (vešel by se tam minimálně ještě jeden zub). Sama mám mezeru mezi předními horními zuby, léta jsem nosila rovnátka, ale tak velkou díru, jako má syn, jsem v jeho věku neměla. Vím, že na nějaké řešení je brzy, přesto bych se chtěla zeptat, kdy to začít řešit u ortodontika a dále bych se aktuálně chtěla zeptat, jestli to nějak nezhoršuje občasné používání dudlíku. Děkuji, Jitka Černá

Odpověď odborníka:

Dobrý den, doporučuji poradit se o návštěvě ortodoncie s dětským lékařem, který Vás může doporučit k návštěvě ortodoncie, která je určitě prospěšná i v případě, že je na řešení problému ještě brzy. Používání dudlíku není pro utváření dočasného chrupu příliš dobré, navíc má špatné postavení mléčných zubů vliv i na růst trvalého chrupu.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: