Měla bych dotaz...

Dobrý den,měla bych dotaz ohledně vyšetření střev. Již třikrát jsem podstoupila vyšetření, které velmi těžce snáším. Dokonce poslední vyšetření nemohlo být dokončeno pro velkou bolest a zvracení. Špatně snáším i vypití projímadla . Poslední jsem již nevypila, protože jsem vše vyzvracela. Jelikož mám znovu problémy prosím o radu, zda je možná i jiná metoda a kde se provádí . Děkuji za odpověd. Mikulecká

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nejspíše máte na mysli endoskopické vyšetření střev - kolonoskopii, která může být opravdu někdy nepříjemná. Pokud máte výrazné potíže, je možné celý zákrok provést v celkové anestezii. Pokud kolonoskopii předchází důkladná příprava (několik dní předem doporučená dieta, která usnadní vyprázdnění střev) bude zákrok výrazně méně nepříjemný. Alternativou ke kolonoskopii je CT vyšetření (tzv. virtuální kolonoskopie) a kapsuloskopie (kamera je umístěna v kapsli, kterou spolknete a ona prochází vaším zažívacím traktem), tato vyšetření ale zdaleka nejsou dostupná všude. Také se používá vyšetření, při kterém se střevo plní baryovou kontrastní látkou, následně je osnímkováno rentgenem. Žádné z těchto vyšetření ale neumožňuje odebrat vzorky tkáně, které jsou nutné pro posouzení stavu sliznice. Poraďte se se svým lékařem o možném postupu, který by Vás zatěžoval co nejméně, svěřte se s obtížemi, které jaste zažila a s obavami, které Vás trápí.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: