Mela bzch dotaz...

dobry den.mela bzch dotaz ohledne tehotenstvi.cetla jsem oar clanku o tom jak a co muze zpusobit potrat .take se tam psalo o tom ze kdyz zena mela nekdy zanet tak ji muzou srust pruchody k vejcovodum . a tk konkretne o me ,ja take prodelala zanet vajecniku ale az pominiinterupci tu jsem mela kolem 18 let a zanet rok na to mozna i rok a pul ale podepsala jsem revers a odesla ale mela jsem jeste tyden udajne lezet nemocnici.tenkrat jsem nevedela co riskuji a jake to muze mit nasledky.asi ve 24 az 25 letech jsem po dlouhem cekani otehotnela s nynejsim pritelem ale asi tak 2mesic plus minus jsem u doktora zrovna bzla na sonu a oznamil mi sokujici zpravu,ze muj plod tam neni ,ze se vstrebal nechapu to dodnes kdo a nebo kde byla chyba zda ma nebo partnera ci doktora nevim bylo mi jen kratce receno ze se to stava ze mame s partnerem stejno krev,tudizchyba vzniklajiz na samem zacatku pri vyplnovani papirukde se mi sestra nevenovala ja zaskrtla v policku na otazku zda jsem mela jiz porod,ne ,coz i interupce je brana jako porod jenze to ja nevedela .to uz bylo pozde bud by se narodilo postizene nebo z vadou.prosimvas muze se toto jeste opakovat?mam strach ze nebudu moct otehotnet po zakroku jsem uzivala pul roku nake tablety ,byli to kulicky svetle ,pak mi rekl ze jiz mohu opet zadelavat na testo a stale nic s pritele se o to nak tak pokousime a nic dekuji predem za kladnou odpoved a preji hezky den slecna vricanova

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ve Vašem případě došlo bohužel nejspíše k neshodě v látce v krvi zvané Rh faktor. Při prvním potratu jste si vytvořila protilátky proti Rh faktoru (je-li matka Rh negativní a otec Rh pozitivní, může si při prvním těhotentsví matka vytvořit protilátky proti Rh faktoru, které mohou být v následujícím těhotentsví pro plod rizikové). Za normálních okolností by Vám byla podána injekce s anti-D protilátkou, která zabrání tvorbě protilátek, které by mohly poškodit plod v dalším těhotenství. Bohužel ale k tomu nedošlo, Vaše další těhotentsví by ale mělo proběhnout bez obtíží, Nezapomeňte lékaře o této skutešnosti informovat. Pokud by se Vám nedařilo otěhotnět déle než rok, doporučuji obrátit se na gynekologa se žádostí o vyšetření, vyšetřen by měl být i Váš partner. Více informací můžete nalézt zde: http://www.zenska-neplodnost.cz/

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Kouření cigaret ničí sexuální život mladých mužů
Články: Kouření cigaret ničí sexuální život mladých mužů
Zeptáte-li se muže kuřáka...
Sexuální zdraví ženy
Články: Sexuální zdraví ženy
Mnohdy se pod pojem...
Hemoroidy
Články: Hemoroidy
Hemoroidy, žilní městky...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Články: "Parfémová vyrážka" aneb Z čeho to mám?
Někomu čerstvě zakoupený...
Kouříte? Pak možná nebudete mluvit!
Články: Kouříte? Pak možná nebudete mluvit!
Se zapálenou cigaretou má...
Kouření dýmky přináší podobné riziko jako kouření doutníku
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: