Minulý týden ...

  • Dotaz od: Lenka Pešková
  • Publikováno: 12.3.2008
  • uLékaře.cz

Dobrý den, minulý týden jsme absolvovali s naší tříměsíční holčičkou preventivní prohlídku při které nám paní doktorka řekla, že má stále úlekové reakce (ve chvíli kdy ji chtěla paní doktorka vyšetřit rozmáchla rukama a nohama). Ujistila nás, že to nic není a že jsme nic nezanedbali. Nicméně mi stále vrtá hlavou proč to zdůraznila a jestli nás nechtěla jen uklidnit. Je tedy normální, že tříměsíční jinak velmi dobře prospívající holčička má stále tuto úlekovou reakci?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, je to normální. Každý kojenec se vyvíjí svou vlastní rychlostí a i když přesně nedosáhne knižního mezníku, kdy má něco umět nebo naopak kdy mají vymizet některé reflexy apod., v dosažení těchto mezí je "vůle" - časový interval. V tomto věku ještě může úleková reakce přetrvávat.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: