Moc prosím ...

Dobrý den, moc prosím o radu. Před časem mě začaly bolet kosti po celém těle, které nepolevovaly ani v noci. Při pravidelné návštěvě gynekologie jsem se mé lékařce zmínila o výše uvedených potížích a ta mě odeslala na vyšetření krve ze kterého vyplynulo, že mám úbytek vápníku a fostoru a že tento problém způsobují příštitná tělíska. Dále mi bylo sděleno, že se tento problém řeší operativně. Avšak mám dále problém s vysokým cukrem, vysokým krevním tlakem a beru léky na játra, takže v mém případě operace nepřichází do úvahy. Chci se proto zeptat jaké jsou možnosti léčby příštitných tělísek, zda by nestačila léčby pouze léky. Velice děkuji Pojerová M.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, chirurgická léčba je základem a je nutná v naprosté většině případů. Konzervativní (tj.pomocí léků) léčba sice také obecně existuje, ale nehodí se pro každého. Doporučuji Váš stav konzultovat s internistou, odborníkem na příštitná tělíska (pracují v rámci velkých fakultních nemocnic a v Endokrinologickém ústavu).

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: