Moje 2,5 leta...

  • Dotaz od: Lenka Hajkova
  • Publikováno: 16.6.2008
  • uLékaře.cz

Dobry den, moje 2,5 leta dcera byla minuly tyden diagnostikovana s bronchitialnim astmatem. Inhaluje Ventolin 3x denne + Zyrtec sirup po dobu 10 dni. Zijeme v Riyadhu v Saudske Arabie, tedy uprostred pouste, kde je velka prasnost a suchy vzduch. Astma nikdy predtim nemela, az ted, po 4 mesicich zivota tady. Je mozne, ze jeji problem je prechodny po dobu naseho pobytu tady (planovany na cca dalsiho 2,5 roku) nebo je jeji stav jiz trvaly? Meli bychom Saudskou Arabii radeji opustit, aby se jeji zdravotni stav nezhorsoval? Velice dekuji za odpoved.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jistě by bylo velmi vhodné odstranit vyvolávající příčinu astmatu. Ovšem pozor - máte jistotu, že je to astma v důsledku prachu z pouště a suchého vzdudu? Pokud ne, je třeba najít příčinu astmatu, než začnete zavádět taková opatření, jako je odjezd ze země. Při zavedené léčbě se nutně nemusí astma fixovat, ale vyloučit to bohužel nelze, zvláště zůstane-li v prostředí vyvlávajícím její astma (viz výše - víte-li, co astma vyvolalo). Podle mého názoru, pokud by se i přes zavedenou léčbu stav nelepšil nebo se dokonce horšil, spíše bych zvážila odjezd ze země, je-li to možné a je-li příčinou prostředí. jako další příčina mě napadá apříklad astma v souvislosti s klimatizací - bývají tam plísně apod.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: