Moje 4-letá dc...

  • Dotaz od: Jana Bučková
  • Publikováno: 28.6.2008
  • uLékaře.cz

Dobrý den, moje 4-letá dcera prodělala před 2 měsíci zánět středního ucha s propíchnutím, před třemi týdny jsem jí začala čistit uši sprejem Audiclean a před 5 dny jsem zjistila, že špatně slyší. Doktor mi řekl, že má nepohyblivý bubínek a víc nic, napsal jí aerius a pokud se to do týdne nespraví, tak jí vyšetří nosní mandle a sluch. Je možné, že by to bylo z toho spreje? Sluch se jí vůbec nelepší. A chtěla bych se zeptat, jak probíhá vyšetření sluchu, když vůbec nespolupracuje (má z doktorů panický strach) a pořád brečí. Děkuji za brzkou odpověď.

Odpověď odborníka:

Nepohyblivost bubínku může vzniknout po prodělaném zánětu či propíchnutí. Sprej asi toto nemůže způsobit. Vyšetření sluchu je nebolestivé, pacientovi se do sluchátek pouští různé zvuky o různé frekvenci a hlasitosti a on řekne, jestli je slyší nebo ne. Nejlepší by bylo předem se přesně informovat, jak bude vyšetření probíhat a dle toho dceru připravit a vše jí vysvětlit.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: