Nechala jsem dě...

  • Dotaz od: Vokáčová Anna
  • Publikováno: 10.6.2008
  • uLékaře.cz

Dobrý den,nechala jsem děti očkovat proti klíšťové encefalitidě.Měl jsme zrychlenou variantu 2.dávku po 14 dnech a teď mě maminky straší,že mezi těmito dávkami nesmí mít malá klíště.Ale ona ho měla.je nějaké riziko,když mezi 1. a 2. dávkou měla malá klíště?Děkuji za radu

Odpověď odborníka:

Dobrý den, očkování chrání proti klíšťové encefalitidě měsíc po podávní první dávky. Pokud tedy klíště bylo infikované klíšťovou encefalitidou, vakcína by tuto infekci pravděpodobně nepokryla a dcerka by teoreticky mohla onemocnět (ale pozor - zdaleka ne každý, koho napadne infikované klíště, onemocní). Jiné riziko, kromě infekce borreliozou, proti které vakcína nechrání, by přisátí klíštěte mít nemělo.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: