Od ledna beru ...

Dobrý den, od ledna beru agnucaston, protože mám velmi nepradelný cyklus. Chtěla bych otěhotnět, chtěla jsme se zeptat, kdybych otěhotněla a nevěděla o tom, zdali by tyto léky nepoškodily dítě? ještě mám otázku ohledně těhotenství a alergie. Mám sennou rýmu a pravidleně beru od dubna do července zyrtek, mohu ho brát i v případě že budu těhotná? Prosím ještě dotaz, kolik dní mám max. čekat než dostanu menstruaci. Momentálně těhotná nejsem, od prvního dne mestruace uběhlo již 40 dnů, měli bych radeji zajít k doktorce nebo ještě počkat? Děkuji moc za odpovědi. S pozdravem Hanka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nejsou údaje o tom, že by Agnucaston poškozoval dítě a ani u různých druhů zvířat nemělo jeho podávání za následek žádné poškození plodu. Pokud menstruace není již 40 dnů, navštivte lékaře, můžete být těhotná. Také můžete provést domácí test na těhotenství z moči, který Vás bude předběžně informovat, zda jste nebo nejste těhotná. Co se týče léků proti alergii, raději se poraďte se svým lékařem, který Vám případně změní léčbu - sama si nic neordinujte. Zyrtec sice není kontraindikovaný a v některých případech se v těhotesntví užívá, ale jsou i další možnosti, které by rpo Vás mohly být vhodnější.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: