Pane doktore, p...

Dobrý den pane doktore, před nedávnem jsem se ptala na cestu do EGYPTA a následné střevní problémy, které tam mohou nastat. Můj pan doktor mi předepsal UTROGESTAN, který ted´beru, ale nevím jestli když opravdu nějaké ty střevní problémy nastanou mohu k těmto lékům vzít třeba ten Ercefuryl.Nemůže to nějak ohrozit miminko ? Jsem v 8 týdnu těhotenství.Mnohokrát děkuji za Vaši odpověd´.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Ercefuryl nemá s Utrogestanem žádné lékové interakce, je tedy možné jej užívat. Utrogestan je doporučeno v těhotenství podávat pouze vaginálně, nikoliv ústy. Ercefuryl ale patří mezi léky v těhotenství nejsou zcela vhodné (jde o nový lék, prozatím neexistuje žádná evidence o tom, že by měl nějaké nežádoucí účinky na vývoj plodu, přesto se ale z bezpečnostních důvodů jeho užívání v těhotenství nedoporučuje). Vhodnější je Smecta a Imodium, u kterých jsou nežádoucí účinky vyloučeny.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: