Po druhém těho...

Dobrý den, po druhém těhotenství se mi objevily křečové žíly, už jsem objednaná na operaci. Zajímalo by mě zda po doléčení bych si mohla nechat zavést nitroděložní tělísko. Můj gynekolok tvrdí že to na kř.žíly vliv nemá ale cévní chirug tvrdí opak. Komu mám věřit?

Odpověď odborníka:

Na křečové žíly mají vliv ženské pohl. hormony, tzn."normální "antikoncepce hormonální vhodná není. Nitroděložní tělísko je buďto bez hormonů, nebo také hormonální, ale tyto hormony jsou vstřebávány děložní sliznicí a působí tedy prakticky pouze lokálně v děloze - necirkulují v těle a nemají celkové účinky. Při křečových žilách bych se jich nebála.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: