Poslední asi t...

  • Dotaz od: Pavlína midrlová
  • Publikováno: 16.6.2008
  • uLékaře.cz

Dobrý den, poslední asi tři týdny ( možná i déle ) mám velké bolesti na chodidlech, ráno když vstanu a než udělám první kroky je bolest na došlápnutí bodavá jako chůze po střepech. Bolí mě polštářky a někdy bývají i oteklé, možná i achilova šlacha nad kotníkem je trochu nateklá, na dotek je mírně bolestivá. Jezdím často autem, v práci více sedím, ale i pobíhám. Sportuji, poslední dobou se však nejvíce věnuji plavání. Špatnou obuv bych vyloučila, vyzkoušela jsem různé podrážky, různých velikostí a tvarů, v práci nosím zdravotní obuv. Přes den tolik bolest nevnímám, ale po vyzutí bot bolest za celý den znatelně cítím. Po bytě jsem zvyklá chodit již několik let bosky. Ploché nohy nemám, ale spadlou klenbu okem nepoznám. Jiné potíže nemám, mám od dětství skoliózu páteře. Bolesti zad a krční páteře mám snad od 17 let, ale plavání a cvičení mi od nich pomáhá. Hormonální antikoncepci beru spoustu let, neměnila jsem ji poslední dobou. Ledviny nevnímám žádný problém, jen přiznávám, že málo piju. Mám nejprve navštívit obvodního lékaře, nebo rovnou ortopeda? Je to ortopedický problém, nebo jsou možné i jiné příčiny? Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, podle popisu obtíží v úvahu přichází především ostruha patní kosti (výrůstek na patní kosti; řeší jak obvodní lékař, tak ortoped). Pak případně (méně pravděpodobně) některé z revmatických onemocnění nebo porucha žilního systému, případně nějaká vzácná netradiční příčina obtíží (obojí by primárně řešil obvodní lékař).

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: