Prosím o názor...

dobrý den, prosím o názor. Je mi 63 let a před třemi lety mi byla diagnostikována seborhoická dermatitida, už třetím rokem mažu denně postižená místa advantanem. V příbalovém letáčku se píše že by se advantan neměl brát dlouhodobě, dá se něčím nahradit ? Bez něj se pro intenzivní svědění nevyspím a přes den jsem kvůli svědění nervní natolik, že se vyhybám kontaktu s lidmi... Děkuji moc za jakýkoukoli radu nebo názor.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, seboroická dermatitida je onemocnění, které se často vrací. Kortikoidy lze použít (zmírňují příznaky, tlumí svědění a potlačují patologické procesy), jejich dlouhodobé používání ale opravdu není vhodné. V místní terapii se uplatňují protiplísňové krémy (např. Nizoral, Imazol, Batrafen apod), obklady jarischovým roztokem, někdy je možná aplikace ichtamolové pasty. Velmi dobře pomáhá také preparát Elidel. Také je dobré doplnit vitamíny skupiny B (B5, B6, biotin) a zinek a dbát na důkladnou hygienu. Poraďte se s kožním lékařem o dalším postupu, vysvětlete, že kortikoidy již používat nechcete.

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: