Prosím o radu...

Dobrý den, prosím o radu : asi od 18 let trpím různými kožními ekzémy menšího rozsahu.Vystřídala jsem již mnoho mastí,většinou s kortikoidy,jiné mi nepomáhaly.Objevují se mi malé puchýřky,většinou v oblasti ramen,hrudníku a rukou,které jsou pokud je nezačnu ihned mazat mokvavé a trochu i bolestivé. Přibližně před 5 letymi jedno ložisko chirurgicky odstranili a poslali na rozbor,bylo mi pak řečeno,že je to nějaký stafylokok a prakticky se toho nezbavím. Nyní používám Advantan. Opravdu není jiná šance se tohoto vleklého problému zbavit? Vím,že kortikoidy nejsou ideální řešení! Děkuji za radu

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bohužel některé ekzémy mohou být velmi nepříjemné a prakticky neřešitelné. Kortikoidy nejsou pro dlouhodobé užívání optimální, u některých kožních onemocnění se jim ale vyhnout nelze. Důležité je ale si uvědomit, že toto onemocnění má psychosomatický základ - proto by Vám jistě pomohla i návštěva odborníka, psychologa, který se těmito problémy zabývá komplexně. Často pomůže úprava životního postoje, zbavení se nevyřešených problémů, odstarnění problémů ve vztazích... Také je nezanedbatelný vliv životního stylu - zkuste omezit stres, zařadit pravidelný pohyb na čerstvém vzduchu, jezte pravidelně a v malých dávkách, vyhněte se uzeninám, jídlům s vysokým obsahem cukru, konzrevačních látek a barviv, zkuste kupovat spíše ekoloogicky nezávadné bio výrobky.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: