Prosím o radu ...

Dobrý den, prosím o radu některého z chirurgů. Cca před 4 lety jsem byla na operaci se slepým střevem (chronický zánět). Bylo mi odstraněno laparoskopicky. Nyní na rentgenologickém vyšetření ledvin lékařka zjistila, že mám v dutině břišní kovovou svorku. Zajímalo by mě, jestli je běžné, že se při laparoskopii místo vstřebatelných nití používá těchto kovových svorek, jak velké je riziko, že se svorka časem uvolní a proč o takových skutečnostech není pacient informován? Moje prakt. lékařka se obává komplikací např. při vyšetření magnetickou rezonancí v budoucnu, mohlo by prý dojít k vnitřní popálenine kvůli té svorce. Děkuji předem za Váš názor a odpověď! S pozdravem Alena M.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, kovové svorky se v některých případech a na některých pracovištích používají, o jejich užití by ale pacient měl být po operaci informován. Riziko, že se svorka uvolní, je minimální, vyšetření magnetickou rezonancí je v tomto případě kontraindikováno - pokud by o něm v budoucnu lékaři uvažovali, nezapomeňte uvést, že máte v dutině břišní kovovou svorku. Vyšetření magnetickou rezonancí lze ale z větší části nahradit i jinými zobrazovacími metodami (počítačová tomografie - CT). Jiných komplikací se nemusíte obávat.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: