Prosím o radu a...

  • Dotaz od: Lenka Čechová
  • Publikováno: 14.3.2008
  • uLékaře.cz

Dobrý den prosím o radu a váš názor.Jsem ve čtvrtém měsíci těhotenství.Skoro celé čtyři měsíce trpím neustále strašnou sladkokyselou pachutí v puse se smoustu slin a taky hlenové a po ráno jsou sliny staršně husté a pěnivé.Všechny jídla mají stejnou strašnou pachut ,ty hleny jsou strašně nepříjemné vychrchlávám je v průběhu celého dne.v puse mám na patře mírné malinké vyrážky a bílý povlak na jazyku.celou dobu jsem si myslela že je to spíš krční záležitost jsem po odstranění krčních mandlí pro trvalý absces.ale ted si myslím že je to spíš jiného původu.Jím jenom grahamové nebo sojové pečivo jenom jabka neslazené activie ,nejím sladké - když si vezmu sladké nedej bože nějaké smažené jídlo hlenů mám o hodně víc a ta sladkokyselá pachut hlenů je o hodně horší.nemůžu mít třeba nějaký zánět žaludku.nebo já nevím . Obvodní paní doktorka mi tvrdí že je to těhotenstvím ,ale je to opravdu šílené a stašně nepříjemné . vůbec jsem ještě nic nepřibrala a nedivím se když tak omezuju kvůli toho jídelníček. prosím o radu a váš názor co to vlastně mám a co mám pro to dělat aby se to zlepšilo. beru pastylky Renyy na žaludek a syrup Maalox.Trošku to pomáhá ale jenom na chvíli.Děkuji Vám moc Čechová

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v těhotenství se bohužel podobné pachutě, nevolnost a nevhutenství mohou vyskytnout. Je to způsobeno vlivem hormonů, podobné pocity ale podle některých vědců slouží k ochraně vyvíjejícího se plodu. Děláte dobře, že jíte zdravě, doporučuji navíc řídit se i tím, na co máte chuť, věnovat se tomu, jaké pocity během jídla máte, udělat si na jídlo čas. Podobné problémy většinou po třetím měsíci či v druhé polovině těhotenství vymizí, proto by již neměly trvat dlouho (je to ale u každé ženy jiné). K uklidnění žaludku můžete vyzkoušet mátový nebo černý čaj se zázvorem, lékořici nebo jiné bylinky, které zklidňují žaludek (zázvor je opravdu na sklidnění žaludku jedinečný, lze ho použít i jako koření), řiďte se ale tím, co Vám dělá dobře. Pokud nemáte moc chuť k jídlu, snažte se alespoň dostatečně pít, požádejte lékaře o doporučení, zda nepotřebujete doplnit nějaké minerály nebo vitamíny (zjistí to z krevních testů). Jezte v malých porcích, hodně ovoce a zeleniny, jednoduchá jídla (brambory na loupačku, rýži, ovesnou kaši apod). Také dbejte na dostatek odpočinku. Držím palce, aby se Vaše obtíže zmírnily a těhotenství pro Vás bylo příjemným obdobím, na které budete vzpomínat.

Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Rakovinu ledvin někdy prozradí bolavá záda
Články: Rakovinu ledvin někdy prozradí bolavá záda
Bolest v zádech nebo boku...
Kdy se pacient s Bechtěrevovou chorobou může těšit do lázní?
Vyšetření osteoporózy
Články: Vyšetření osteoporózy
Cílem vyšetřovacích metod u...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Bolesti hlavy
Články: Bolesti hlavy
Bolesti hlavy rozhodně...
S odhalením příčiny dýchacích potíží pomůže alergolog i plicní lékař
Probiotika chrání kojence před atopickým ekzémem
Články: Probiotika chrání kojence před atopickým ekzémem
Kojící matky mohou významně...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: