Prosím vás, js...

  • Dotaz od: Zuzana Svobodová
  • Publikováno: 8.6.2008
  • uLékaře.cz

Dobrý den, prosím vás, jsem ve 20týdnu těhotenství. Je to již třetí dítě. Mým dosavadním problémem je, že jsem tohle těhotenství neustále nemocná a mám nějaké problémy. Dokonce mám za sebou léčbu antib.ohledně boreliozy. Nyní jsem hodně nachlazená, mám kašel a rýmu, lékař mi ale nechce dát antib. vzhledem k tomu, že jsem nedávno vybrala dvě balení ohledně té boreliozy. Takže beru Bioparox ve spreji, který mi sice nedělá dobře, ale pomalu se z toho začínám dostávat, tak se snažím ho brát poctivě. Nic jiného prý nemohu. Teď se mi ke všemu objevil problém s dásněmi. Mám akutní zánět horní i dolní dásně. Opravdu velice mě to bolí. Mám oteklý obličej. Na pohotovosti mi řekli, že mi dát nic nemohou. Mám si čistit zubyopatrně Parodontaxem, ten mám doma a koupit si Corsodyl roztok 0,1%. Doma mám Corsodyl gel, ten ale v těhotenství nesmím. Já totiž mám problémy s krvácením dásní běžně, proto jsem jakoby "vybavená", ale nyní je to opravdu hrůza a hodně bolestivé. Také nemám ležet, spíše být v polosedě, aby mi neteklo tolik krev do hlavy a tím také do dásní. Chtěla jsem se zeptat, co v mém stavu mohu ještě udělat, aby se mi nemoci tolik nevracely, ať už rýmy či nachlazení, tak také ty moje dásna, které mne nyní opravdu velice trápí, zvláště, když si nemohu ani vzít nic od bolesti, zároveň ale, abych neublížila miminku. Už tak jsem vystrašená, zda bude vše v pořádku, nikdy jsem během těhotenství nemusela brát antibiotika, nyní mám za sebou vybrané dvě balení antibiotik, mám za sebou léčbu dlouho mě trápící kvasinkové infekce. Ta nastala během braní právě antibiotik. Připadám si, že jsem jako chodící chemička, neustále beru nějaké léky bez výhledu, že by už byl klid. Když mám ještě ty bolesti zubů, tak jsem z toho už zcela vedle. Uvažovala jsem i o propolysu, ale bojím se, zda nemůže nastat nějaká alergická reakce. Bojím se už jakékoliv domácí léčby, ale k lékaři také neustále nechci chodit. Děkuji za odpověď a snad i za radu, pokud bude tedy nějaká možná.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v první řadě bych Vám doporučovala snažit se být co nejvíce v klidu, mám dojem že ve Vašem případě je velkou měrou na vině i psyhická zátěž. Zkuste se zabavit,na riziko nemocí nemyslet, stejně jako na úpornou bolest. propolis zkusit samozžejmě můžete, stejně jako např..některé bylinky a pod.Hlavně buďte v pohodě a těšte se na očekávané miminko. Držím palce a´t se Vám další onemocnění vyhnou a zbytek těhotenství strávíte v pohodě.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: